15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.gidisacademy.nl 256 1
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Havermout met gebakken banaan

0 Comments

Mijn favoriete ontbijtje! Havermout is mega gezond, maar kan ook droog en smaakloos zijn… Niet met dit recept! Deze havermoutpap met gebakken banaan en havermelk is heerlijk zoet en romig. Vooral wanneer je deze aftopt met je favoriete noten en zaden krijgt het een extra crunch die er perfect bij past!

Haveroutpap met gebakken banaan

Bereidingstijd 10 min
Gang Ontbijt
Keuken Gezond
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 50 gram Havermout vlokken
  • 150 ml plantaardige melk of water
  • 1 banaan
  • snufje kaneel
  • 1 tl noten, pitten of zaden naar keuze zoals walnoten, amandelen, lijnzaad, chiazaad, zonnebloempitten, etc.

Instructies

  • Snijd de banaan boven een pannetje in plakjes met de lepel waar je mee gaat eten. Bak de banaan kort op laag vuur totdat deze zacht wordt. Voeg dan de haver en de melk/ het water toe. Zet het vuur iets hoger en laat het even pruttelen zodat het indikt tot de gewenste dikte!
  • Schep de pap in een bakje, top af met de kaneel en je favoriete noten, pitten en zaden en geniet van je warme ontbijt!

Overnight oats

  • Geen tijd in de ochtend? Maak hem dan de avond vooraf! Doe de haver, zaden en kaneel in een afsluitbaar bakje of een pot en schud het geheel door elkaar. Voeg de melk toe en schud of roer het nog eens door zodat het goed gemengd is. Dek het af en zet voor de nacht in de koelkast. In de ochtend kun je de havermout extra smaak en vitamines geven door er de banaan vers aan toe te voegen.

Serveer & variatie opties

Is je portie te nat of te droog? Voeg er dan de volgende keer simpelweg meer of minder melk/water aan toe. Wil je een meer romige smaak? Probeer het dan eens koud met yoghurt of kwark!
Experimenteer met verschillende soorten fruit en noten en ontdek jouw ideale combinatie.
Previous Post
Hommade granola
Next Post
Zwarte bonen burger

0 Comments

Leave a Reply

Rating recept