15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.gidisacademy.nl 256 1
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Pompoenstoof met baharat

0 Comments

Baharat stoofpot met pompoen en tofu

Bereidingstijd 45 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Arabisch
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 pakje tofu
  • 400 gram pompoen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 300 ml kokosmelk
  • 2 el baharat kruidenmix (Jonnie Boer)
  • 1 tl harissa

Instructies

  • Snipper de ui en fruit deze samen met de geperste knoflook aan in een laagje olie. Hak de tofu in blokjes en voeg deze samen met de kruiden toe aan de uien. Bak het even op totdat de tofu een gouden kleur krijgt.
  • Snijd ondertussen de pompoen in 3 cm blokjes en voeg deze samen met de bonen, tomatenblokjes en kokosmelk toe aan je pannetje.
  • Laat de stoofpot voor ongeveer 25 minuten zacht pruttelen met de deksel op de pan. Schep het af en toe een keertje om zodat het niet gaan aanbakken op de bodem. Prik met je vork in de pompoen om te kijken of de pompoen gaar is. Wanneer deze zacht is vanbinnen kun je aanvallen!

Serveer & variatie opties

Lekker met wat muntblaadjes ter garnering!
Eet je met meer personen? Voeg wat zoete aardappels of een paprika toe voor meer body.
Previous Post
Dahl met kruidige tomaten-curry
Next Post
Hommade granola

0 Comments

Leave a Reply

Rating recept