15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.gidisacademy.nl 256 1
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Supersnelle woknoodles

0 Comments

body master programma

Wokken is super simpel en gezond. Door de snelle bereiding bewaar je namelijk veel vitamines. Gebruik arachideolie in je wok. Deze olie kan goed tegen de bak hitte en heeft een neutrale smaak. Kies anders voor zonnebloemolie. Gebruik nooit olijfolie! Deze verbrand bij verhitting.

Snelle woknoodles met prei en champignon

Bereidingstijd 15 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 160 gram volkoren noodles of rijstenoodles
  • 2 eetlepels olie
  • 1 pot/blik voorgesneden champignons
  • 1 zak voorgesneden wokgroenten 400 gr
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetl ketjap
  • 1/2 tl chillivlokken
  • 1/2 tl gemberpoeder

Instructies

  • Bereid de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik eventueel de waterkoker om het water snel aan de kook te krijgen. Meng ondertussen in een schaaltje de olie, ketjap, gembepoeder en chillivlokken door elkaar. Pers de knoflook hierbij en laat het 2 minuutjes staan. Giet ondertussen de champignons af.
  • Verhit het oliemengel in de pan. Voeg de champignons toe en bak deze ongeveer 5 minuten op hoog vuur. Voeg de groenten toe en bak deze mee tot beetgaar. Giet de noodles af en meng deze met een eetlepel (sesam)olie. Mix de gekookte noodles met de groenten en verwarm het geheel nog een minuutje door.
  • That's it, supersnel nietwaar?

Serveer & variatie opties

Top je gerecht af met wat sesamzaadjes. Eet je met meer personen? Voeg dan nog een prei en taugé toe!
Ook lekker met garnalen, kip of tofu.
Previous Post
Zwarte bonen burger

0 Comments

Leave a Reply

Rating recept